maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kaks puoltoistakeräistä

Eilisen pingotusinnostuksen jäljiltä sain tänään irrottaa ja päätellä kaks hyvin erilaista huivia, joita molempia yhdistää se, että lankaa meni puolitoista kerää:
Kahelivaihdossa sain kaksi kerää Madilin Kid Setaa, silkkimohairia, joka oli totisesti kahelia kutoa, niin ohuen ohutta että meni solmuun miltei katseesta. Tein siitä Lumi-huivin, josta ei sitten yhtään kaheli tullutkaan. Painoa huivilla on vaivaiset 30-40 grammaa, kerät kun olivat 25-grammaisia. Todella unelmanpehmyt ja kevyt huivi siis.

Mustat Lanettit kudoin Kanervaksi tällä kertaa kolmella mallikerralla. Tähänkin meni puolisentoista kerää eli suurinpiirtein 75 grammaa. Kanervan mallikerta on kerrassaan upea ja koukuttava, katsoo sitä kaaviota ajatellen alhaalta tai ylhäältä päin, kuvio on mahtava. Kuvan vasemmalla oleva puoliska on "alhaalta päin" eli sitä, miten kaaviota kudotaan ja oikealla oleva puoliska näyttää taas "nurinpäin katsotun", muttei yhtään sen pössömpää.

Rupesin sit kutomaan yhtä Kid Mohair -kerää Kanervaksi innostuksissani. Voi kun se on paksua ja pörröistä. Onneksi sitä ei ole kuin vajaa kerä.

Huomenna kouluun ja töihin, ellei kuumemittari muuta työläiselle näytä.

Ei kommentteja: