perjantai 3. syyskuuta 2010

Hyviä ympäristötekopäätöksiä

Tänä aamulla kokoustimme työmaan porukalla ympäristöasioiden tiimoilla. Yhdessä vaiheessa teimme ryhmätyön, jossa työaloittain piti kirjata viisi hyvää ympäristötekopäätöstä. Itse lyöttäydyin tutusti diakoniatyöntekijöiden tiimiin ja meidän hyvät päätöksemme olivat:

1. Polkupyörä työpisteeseen. Tämä oli kahdella meistä neljästä jo toteutumassa ja loputkin kaksi totesivat sen mahdolliseksi. Itselläni esimerkiksi tulee niitä tilanteita, joissa lähden sivukirkolta "kylälle" lankakauppaan pyörähtämään tai seurikselta vaikka alakoululle päivänavaukseen. Pyörällä nuo matkat hurauttaisi vikkelästi. Ehdottelimme jopa työnantajan hankittavaksi "talon pyöriä" näihin tarkoituksiin.

2. Vähähiilijalanjälkinen Reilun Kaupan kahvi käyttöön. Tällä kohden mietin sitä, että voisihan sitä Reilun Kaupan kahvia ja muutakin ostaa myös kotiin eikä sysätä tätä vastuuta itsensä ulkopuolelle.

3. Kun teetän mainoksia tai julisteita tiedottamista varten, huolehdin siitä, että ne tulevat myös jaettua eivätkä jää vain johonkin pöydänkulmalle kasaan. Jos jäävät kasaan, niitä on turha tehdäkään.

4. En tulosta turhaan.

5. Kimppakyytimahdollisuudet virkamatkoilla silloin kun se on mahdollista.

Tässähän näitä tavoitteita.

3 kommenttia:

Z-mies kirjoitti...

Aivan loistavia tavoitteita!

tahja kirjoitti...

No niin, Riikkikselläkin on siis ekovuosi! :)

Riikkis kirjoitti...

Kiitos, Z-mies. Ja Tahja, ryhdyin kans miettimään että hupsis tupsis näinkös tässä kävi mullekin!