sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kesäisiä tunnelmia


Olemme saaneet nauttia ihanista, lämpimistä, aurinkoisista päivistä. Todellista kesän tuntua. Pihalla kaikki kasvaa ja kukkii kohisten. Tänään bongasin ensimmäiset lemmikin nuput. Valkovuokot ovat kauneimmillaan. Olen niin iloinen siitä, että tämän kotini pihamailla kasvavat niin valkovuokot, pihlajat, iirikset, juhannusruusut, harsokukat kuin päivänkakkaratkin. Ne ja kaikki muut ihanat kasvit, joita olen rakastanut jo pienestä pitäen.

Hemun viljelypalstalle hankittiin tänään paprikan, parvekemansikan ja yrttien taimia. Persiljaa ja ruohosipulia sieltä voi jo korjata satonakin, tilli ja salaatti nousivat auringonpaisteessa pintaan helatorstaina.

Jämisteltykin on, valmistuneita löytyy Jämäblogista.

Huomenaamulla lähden viiden huiteissa Järvenpäähän kurssille kahdeksi päiväksi. Piti mennä kolmeksi, mutta keskiviikolle pukkasi Hemulle vuosikontrolli keskussairaalaan. Yritin aikaa siirtää, mutta se ois venynyt syyskuulle asti joten päätin sitten näin.

4 kommenttia:

tahja kirjoitti...

Oho! Sulla kukkii jo valkovuokot. Meidän pihassa ne on nupullaan. Noh, mehän asutaankin jopa 10 km pohjoisempana. :D

Riikkis kirjoitti...

Valkovuokot pullahti kukkaan nyt viikon sisällä. Viime lauantaina kun yritin niitä äidille äitienpäiväkukiksi viedä, löysin hädin tuskin viisi jotenkin kukassa olevaksi tunnistettavaa. Ja nyt on valkoinen matto takapihalla.

Anonyymi kirjoitti...

Tuu taas joskus käymään kurssireissullasi jos on aikaa! Me mentäis ehkä Virtain kautta Pohjanmaalle kesällä, voi kun satuttais samaan aikaan!
Sanna

Riikkis kirjoitti...

Sanna, pidetään mielessä!