Sain päivällä töissä pizza-piirakkaa ja siitä jäi himo. Ja kun Hemu vielä pyysi kotiin päästyäni, että leivottaisiin, niin päädyin tekemään pizza-sämpylöitä:
Erinomaisen löysä sämpylätaikina, joka kohotetaan. Kaadetaan jauhotetulle pöydälle, taputellaan kädellä levyksi. Päälle purkillinen (basilika)tomaattikastiketta, pizzamaustetta, kinkkukuutioita ja juustoraastetta. Kääritään mitenkuten rullalle, taikina havaitaan niin löysäksi, että repeilee. Lastan avulla leikellään ja nostellaan kökkäreitä pellille ja uuniin. Toinen puoliska nousis liikaa ensimmäisen paistuessa, joten se nostellaan kökkäreinä silikonisiin muffinssivuokiin ja paistetaan sit aikanaan niissä.
Tosi hyviä tuli. Tämmöset tulee minusta parhaita löysästä taikinasta, vaikka jauhoisempaa taikinaa ois tietty helpompi käsitellä.
torstai 23. lokakuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Moi!Tuollaista voisi kokeillakin.Nam.Onnistuuko ilman silikoonista muffinssivuokaa???Oletko tehnyt koskaan pitsapatonkia?Ohjetta en ulkoa muista,mutta periaatteessa sama idea,täytteet patongin sisällä.Talouskoulussa opittu ohje ja ohje kaapissa jossain...
Sari
En oo tehny pitsapatonkia, hyvä idis!
Noi onnistuu hyvin sillai, että nostelee taikinan leivinpaperitetulle pellille. Myös jos on semmonen metallinen muffinssivuoka, voideltuihin kokoihin toimii. Paperisiin muffinssivuokiin tarttuvat inhottavasti kiinni, niitä ei ole kiva syödä, kun paperia pakkaa jäädä siihen syötävään kiinni.
Siis koloihin, ei kokoihin...
Lähetä kommentti