sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Soppatykki

Tänään olen tehnyt ruokaa valmiiksi, käyn huomenna Virroilla ja täytän siellä pakastinta. Ennuste on, että äiti pääsee viikolla kotiin, mutta ei hänestä varmaan ens alkuun ole kovasti ruuan laittajaksi, joten täydennän varastoja. Tein lihapullia, aurinkokuivatulla tomaatilla täytettyä mureketta ja broilerikiusausta.

Broilerikiusauksen ohje:

n. 750g perunasipulisekoitusta
300g jotain pakastekasviksia, itse laitoin puutarhurin sekoitusta, siinä sopivan pieneksi pilkotut kasvikset
300g marinoituja broilerin filesuikaleita
1 prk kolmen juuston kermaa
suolaa, pippurisekoitusta

Ruskistin broilerit, heitin kasvikset sekaan, että vähän sulivat ja pehmenivät. Vuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoitusta, ripaus suolaa ja pippuria, broileri-kasvisseos ja taas perunasipulia, vähän suolaa ja pippuria. Päälle kaadetaan kerma. Jos nestettä tuntuu olevan liian vähän, jatkan sitä yleensä vedellä.

Jos ois juustoa, vois päälle vielä raastaa sitä kuorrutteeksi, mutta nyt ei ole.

Eilen ostettiin hylly, jonka Hemu öljysi, minä kokosin ja yhdessä kiinnitettiin parvekkeelle. Se on kätevä, kun siihen saa noita taimia nosteltua hyvin valoon.


Suomi ei sit tänä vuonna voittanut euroviisuja. Pitihän se humpuuki katsoa hamaan loppuun asti, miksiköhän ihmeessä?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sulle on paketti postissa. Jos haluat hakea sen ennen Virroille lähtöä, voin lähettää koodin. Tosin varmaan pakettikortti odottaa tuktuasi. Aurinkoisia päiviä!
SNY

Riikkis kirjoitti...

Jiiks, ihanaa, jänskää, kivaa! Paketti! Palajan huomenna niin, että ehdin vielä postiin iltasella ennen sulkua, lähden aamulla niin ajoissa, ettei posti ole auki. Eli jään odottamaan pakettikorttia. Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Lähdetään aamulla Sjoelle. Tullaan kyllä illaksi, eli tule saunomaan.
anneli

Riikkis kirjoitti...

Kiitos kutsusta, Anneli, mutta ei kerkee. Käyn vaan pikaseltaan aamupäiväseltään, matkat vie kolmisen tuntia yhteensä ja Hemu pitää hakea jälkkäristä jo kolmen kieppeissä :) Jää toiseen kertaan.

Anonyymi kirjoitti...

No niin kai sitten. Mutta muista, että kutsu ei vanhene ja minä aina tarkoitan mitä sanon. Pullaa ei aina löydy, eikä tuollaisia herkkuja mitä itse teet. Täällä kun on kaksi sokeriarvot ei niin kohdalla... Mutta kiitos vaan noista kaikista riseteistä!
Mekin käväistään vain pikaisesti, eli Veikon on oltava jo kahdeksalta Sjoella.