sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Seuraavat sämpylät uunista ulos

Eiliset leivonnaiset katosivat niin vikkelästi, että päätimme leipoa tänäänkin.

2 dl bulgarianjogurttia, 7 kpl porkkanasosepalasia*** ja noin 3 dl kiehuvaa vettä sekoitetaan kulhossa.
Liotetaan sekaan vajaa puoli pakettia hiivaa.
Lisätään kaurahiutaleita (ehkä noin 2 dl, ei mitattu) ja ehkä noin samanverran hiivaleipäjauhoja, sekoitetaan.
Jätetään taikinajuuri kuplimaan vajaaksi puoleksi tunniksi.
Lisätään vajaa tl suolaa sekä hiivaleipäjauhoja niin paljon, että saadaan löysä taikina.
Sekoitetaan isolla muovihaarukalla, ei varsinaisesti vaivata.
Lapataan taikina lusikoilla öljyttyyn muffinivuokaan, annetaan nousta n. vartti ja paistetaan siinä kakskyt minuuttia 220 asteessa.

Herkkua tuli jälleen ja helpolla. Tässä reseptissä ei tartte siivota pöytää leipomisen jälkeen ja itseäni ilahduttaa se, ettei tarvitse laittaa käsiä taikinaan, olen raaoille jauhoille sen verran allerginen, että taikinan vaivaamisesta yleensä seuraa ihottuma.

***Kaikki KUNNON äidithän siis kasvattavat luomuporkkanansa itse joko omalla kasvimaallaan tai siirtolapuutarhassaan. Sitten he säilövät multaporkkanansa maakellarissa ja sieltä hakevat niitä tarpeen mukaan, pesevät, rapsuttavat hellästi kuoret pois mahdollisimman ohuelti, jotta kaikki ravintoaineet säilyvät. Porkkanat tulee höyryttää kypsiksi ja muussata jollain ei-sähkökäyttöisellä vekottimella. Koskapa meillä on sellainen kunnoton äiti, jolle Saarioisten äidit tekevät aika paljon ruokaa, meillä myös on pakastimessa noita porkkanasosekuutioita. Niistä saa leipomuksiin, perunamuusiin ja myös porkkanalaatikkoon (apua! voiko noin kunnoton olla???) nopsasti ja näppärästi porkkanaa.

Tänään tehtiin lumitöitä ja legoiltiin. Legot ovat pitkään olleet ihan unohdettuina, mutta nyt oli legocityn kaavoitustoimi ahkerana.

1 kommentti:

Sennie kirjoitti...

Nam - niin maukkailta näyttää, että pitää kokeilla joku päivä! Kiitti reseptistä :) Ja oikein mukavaa tulevaa viikkoa teille!!