lauantai 2. helmikuuta 2008

Keittiössä sovellettua

Mulla on huisin hyvä resepti poimittuna Kodin kuvalehdestä, Muhevat juustosarvet. Eilen Hemu alkoi haikailla sarvia, mutta niihin ei kuulemma saanut laittaa juustoa. Hmm, hiukan sovellettuna juustosarvitaikina tehdään näin:

2 dl kaurahiutaleita
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
0,5 tl suolaa
Kuiva-aineet sekoitetaan kulhossa.
Nypitään sekaan vajaa 100g Keijua.
Keitetään vettä ja kaadetaan jääkaapista löytyneeseen Turkkilaisen jogurtin jämään.
Hulautetaan vesi-jogurttiseos kulhoon ja huomataan, että HIIVA UNOHTUI!
Otetaan äkkiä noin neljäsosapaketillinen hiivaa ja murustetaan kulhoon siihen kohtaan, jossa vielä neste lillii.
Sekoitetaan hiiva mahdollisimman hyvin nesteeseen ja sitten koko helahoito tasaiseksi.
Annetaan nousta hetki. Vähän pidempi hetki kuin tavallisesti, koska hiivaa ois oikeestaan pitänyt käyttää puoli pakettia.
Laitetaan työpöydälle jauhoja ja kaadetaan taikina jauhojen päälle.
Huomatataan, että nestettä taisi olla vähän enemmän kuin alkuperäisen ohjeen 2 dl, sillä taikina on niin löysää, ettei siitä ole mitään mieltä yrittää vääntää sarvia.
Otetaan muffinssipelti, voidellaan kolot ja nostellaan taikina lusikalla vuokaan.
Kohotetaan pikkuhetki, paistetaan 220 -asteisessa uunissa noin vartin verran.

Hyvää tuli. Melkeinmuheviamelkeinjuustomelkeinsarvia.

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Hei vaan hei! Heitin sinulle haasteen omassa blogissani. :)